Arhive

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE TENIS POATE ORGANIZA BRD BUCHAREST OPEN PÂNĂ ÎN 2018

BRD Biucarest Open, turneu WTA găzduit în premieră anul acesta în Capitală, se va organiza în România cel puţin până în 2018. Anunţul a fost făcut de Federaţia Română de Tenis. Licenta turneului ii apartine lui Jeno Marky, iar George Cosac, presedintele FRT se declara multumit de organizare.

„Federaţia Română de Tenis a obţinut licenţa de a desfăşura cel mai mare turneu de tenis din România, destinat fetelor, pentru minim 4 ani. Astfel, BRD Bucharest Open, organizat de FRT şi Ministerul Tineretului şi Sportului, va fi prezent pe terenurile de tenis din România până, cel puţin, în 2018”, se menţionează în comunicatul citat.

Preşedintele FRT, George Cosac, a declarat că a semnat contractul cu Jeno Marky, prorietarul turneului care până în 2013 a fost organizat în Ungaria. 

„În 2013 am demarat negocierile cu deţinătorul licenţei pentru transferarea organizării turneului Hungarian Grand Prix de la Budapesta la Bucureşti, iar anul acesta am putut organiza prima ediţie a celui mai mare turneu WTA din istoria României. Lucrurile au ieşit cum nu se poate mai bine, iar acum am reuşit să luăm licenţa acestui turneu pentru încă 4 ani, semnând contractul cu proprietarul turneului, Jeno Marky, din Ungaria.” a afirmat preşedintele.

Prima ediţie a BRD Bucharest Open a avut loc în perioada 7-14 iulie 2014, la Arenele BNR din Bucureşti, şi a fost câştigată de Simona Halep, la simplu, şi de perechea Alexandra Cadanţu/Elena Bogdan, la dublu. Turneul de categorie internaţională este dotat cu premii totale în valoare de 250.000 dolari şi 280 de puncte WTA. Hungarian Grand Prix s-a desfăşurat în perioada 1993-2013 la Budapesta.