FALEZA DIN CONSTANȚA ESTE GATA… DAR CAZINOUL TOT ÎN PARAGINĂ A RĂMAS

Faleza Cazinoului din Constanța a fost reabilitată. Doi ani și jumătate au durat lucrările. Pentru a reface zona a fost nevoie de 14 milioane lei din bani europeni. Proiectanții au ales stilul Art Nouveau așa că totul arată ca în 1910. Însă piesa de rezistență, Cazinoul, a rămas încă în paragină.

A fost ales acest stil, pentru că în acea perioadă a fost construită inițial faleza.

Din cauza deteriorării de-a lungul timpului s-a luat hotărârea reabilitării promenadei. Astfel ea a fost refăcută cu bani europeni și de la administrația locală. Rezultatul este unul de excepție în special pentru oamenii care aleg ca loc de relaxare o plimbare pe faleză. Băncile, stâlpii de iluminat public, fântanile arteziene și pergolele sunt în stil art nouveau.

Majoritatea oamenilor este încântată de noua imagine a falezei.

Din păcate… exact ce era mai important de pus în valoare a fost lăsat să moară încetul cu încetul. Cazinoul întârzie să fie readus la viață, iar imaginea lui în acest moment, umbrește frumusețea lucrărilor care doar ce au fost finalizate. Chiar dacă foișoarele, băncile și fântânile strălucesc la razele soarelui, deasupra clădirii simbol zace un nor negru.