Arhive

EXPUNEREA PRELUNGITĂ LA SOARE POATE CAUZA DIVERSE AFECŢIUNI

Soarele poate fi considerat un foarte bun prieten al omului. Activitatea desfăşurată la lumina zilei crează reacţii în organismul fiecărui om în parte, ceea ce oferă randament şi sănătate. Cu toate acestea, expunerea prelungită la soare poate face extrem de mult rău corpului uman.

Un nivel de raze ultraviolete peste nivelul de opt, începe deja să devină primejdios. El creează probleme atât pentru piele cât şi pentru alte zone.

Medicii recomandă să se facă plajă numai în orele dimineții și după-amiezii. În acest interval ultravioletele sunt cel mai puțin nocive. De asemenea trebuie să folosim creme cu factor mare de protecție.

Cu toate că în momentul apariţiei primelor simptome ale unei boli cauzate de expunerea prelungită la soare o mare parte dintre oameni se adresează prima dată farmacistului, acest lucru nu este tocmai indicat. Singurul abilitat să prescrie medicaţie este medicul. Specialiștii recomandă pacienţilor care au suferinţe solare să aibă un consult de la medicul de famillie, şi mai departe, dacă este necesar, la specialist pacientul va şti cu certitudine dacă poate să se expună la soare.