Arhive

EXCESUL DE BUNĂTĂȚI CULINARE ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂȚII

În fiecare an, Crăciunul vine cu mese îmbelșugate, bucate alese și preparate pe care nu le poți refuza. Cei mai mulți dintre oameni, înconjurați de familie și prieteni, au impresia că le este permis orice în materie de mâncare. Așa să fie oare?

După postul de Crăciun urmează ca de fiecare dată o masă plină cu bunătăți. Românii au obiceiuri care chiar dacă nu trebuie pierdute în timp, ele nu sunt chiar benefice sănătății. Astfel în perioada dinaintea sărbătorilor oamenii consumă produse ușoase, fără prea multe grăsimi. Însă de Crăciun majoritatea creștinilor au tendința de a exagera la capitolul delicatese consumate.

Gospodinele pregătesc zeci de bunătăți pe care de cele mai multe ori nu le poate refuza nimeni. Multe mâncăruri sunt din preparate de porc, produse cu grăsimi ca slănina, untura, jumările, friptura, dar și alte alimente ca salata de boeuf care conține maioneză din abundență. Specialiștii avetizează…!

Și da… cum sărbătoarea Crăciunului este momentul în care familiile se reunesc, de cele mai multe ori paharele cu alcool sunt puse „la loc de cinste”, lucru care de multe ori îi face pe oameni să abuzeze și la acest capitol. Medicii recomandă tuturor oamenilor să aibă mare grijă la cantitățile pe care le consumă în perioada sărbătorilor deoarece pot ajunge la spital, lucru deloc plăcut pentru nimeni…