ELEVII ȘI PREȘCOLARII ȘI-AU RELUAT CURSURILE PÂNĂ PE 31 IANUARIE

Elevii s-au întors în bănci după o vacanță de aproape două săptămâni. De la sfârşitul lunii ianuarie, aceștia vor intra din nou în vacanţa intersemestrială programată în perioada 31 ianuarie – 8 februarie. Semestrul al II-lea va începe luni, 9 februarie şi va fi întrerupt de vacanţa de primăvară, programată între 11 şi 19 aprilie.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice următoarea vacanță, cea intersemestrială, va fi cuprinsă între 31 ianuarie și 8 februarie.

CALENDARUL SEMESTRULUI II
– cursurile semestrului al doilea vor începe pe 9 februarie și vor dura până pe 10 aprilie
– săptămâna 6-10 aprilie, din semestrul al doilea, este dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, cu un un orar specific
– vacanța de primăvară este cuprinsă între 11 și 19 aprilie, iar elevii se vor întoarce la cursuri pe data de 20 aprilie
-tezele din semestrul al II-lea se vor susține de regulă, până la data de 22 mai.

Elevii nu sunt foarte bucuroși că au început cursurile și se gândesc deja la vacanța care urmează.

Prima sesiune de bacalaureat va începe pe 8 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Evaluarea națională va începe anul acesta pentru absolvenții de clasa a VIII-a pe data de 22 iunie, cu proba de limba și literatura română.