ELEVII ȘCOLII ,,LUCIAN GRIGORESCU” AU MERS LA ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI

Credincioşii din Medgidia au mers în ultimele zile, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din Medgidia. Pentru toți a existat speranţa că icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă din Ucraina, le va asculta rugăciunile. Pe lângă oamenii cu probleme de sănătate sau care au vrut să se regăsească și copiii au trecut pe la biserică pentru a se închina.

Icoana Maicii Domnului este unică și are o poveste aparte pe care mulți dintre elevi o cunosc. Asta deoarece profesorii de religie le-au vorbit despre ea. Așa se face că dascălii i-au însoțit pe copii la biserică pentru se ruga.

Cât de importante sunt aceste momente de rugăciune și de pioșenie în viața unui copil?

Micuții au așteptat pe rând să spună o rugăciune în fața icoanei. Fiecare dintre ei a vrut să adreseze câteva dorințe Maicii Domnului.

Înfiinţată în jurul anului 1700, mănăstirea Baytali nu a scăpat de cruzimea otomană, care a dus la nimicirea ei. Din acea perioadă a rămas însă icoana Maicii Domnului „Odighitria“, salvată în chip miraculos de la distrugere. Aceasta a fost ascunsă de călugări şi credincioşi timp de două secole. Prima minune săvârşită, după întoarcerea la mănăstirea Baytali a icoanei, a fost aceea că, fără intervenţia mâinii omeneşti, culorile au devenit din nou vizibile. Se spune că acestea au apărut prin voie Dumnezeiască. De atunci, se crede că icoana face minuni și ajută oamenii loviți de necazuri şi boli.