POLIȚIȘTII LOCALI TREBUIE SĂ RĂSPUNDĂ CU PROMPTITUDINE LA SOLICITĂRILE OAMENILOR

Poliția Locală se dorește a fi instituția de ordine care să sancționeze neregulile și să vină în sprijinul cetățenilor. Polițistul local ar trebui să răspundă cu promptitudine la orice apel venit din partea cetățenilor, astfel încât oamenii să se simtă protejați. Există oameni care spun însă că realitatea este alta.

Cetățenii spun că în Medgidia de foarte multe ori atitudinea unor agenți care poartă uniforma de polițist local nu este una decentă. Un bărbat din localitate a avut ocazia să se convingă de profesionalismul de care dau dovadă angajații din cadrul instituției.

Pentru că de multe ori s-a spus că numărul redus de polițiști împiedică de multe ori buna desfășurare a activităților zilnice, cetățeanul a verificat cât de solicitați sunt oamenii legii.

Anul 2015 a demarat cu schimbări în cadrul Poliției locale. Toate au scopul de a eficientiza activitatea instituției și mai ales de a veni în întâmpinarea cetățenilor care spun că au nevoie siguranță. Referitor la problema bărbatului Marian Iordache susține că pentru remedierea deficiențelor acesta trebuie să sesizeze Primăria municipiului Medgidia.

Pe lângă faptul că se dorește perfecționarea permanentă a agenților care ies pe stradă, autoritățile au în vedere și mărirea efectivelor. Însă, cetățeanul de rând așteaptă ca polițiștii locali să patruleze pe străzi și totodată să respecte oamenii care plătesc taxe și impozite.

Șeful Politiei Locale cunoaște problemele unor agenți. Ce poate face pentru ca cetățenii să nu se mai confrunte cu asemenea incidente neplăcute?

Poliţia Locală are ca principal scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, a proprietății publice și private, prevenirea și sancționarea unor fapte care contravin legislației în vigoare. Din păcate comportamentul neadecvat al unor agenți face ca întreaga imagine a Poliției locale să fie pusă într-o lumină proastă. Sancționarea celor care nu poartă cu deminitate uniforma poate crește încrederea cetățeanului în instituție.