EXPERȚII DE LA INSTITUȚIA AVOCATUL POPORULUI AU ȚINUT AUDIENȚE LA MEDGIDIA ȘI CERNAVODĂ

Specialiştii Biroului Teritorial al Instituției Avocatul Poporului Constanţa au continuat audienţele în județ. Miercuri experţii au avut întâlnire cu locuitorii din Medgidia și Ceranvodă. Pentru a beneficia de operativitate oamenii prezenți la audiențe au venit cu petiții și documente din care să rezulte problemelepe care le întâmpină.

De la primele ore ale dimineții mai multe persoane s-au așezat la rând cu speranța că problemele pe care le au își vor găsi rezolvarea. De la retrocedări de pământ și până la drepturi care nu au fost primite, toate nemulțumirile cetățenilor au ajuns în fața Instituției Avocatul Poporului.

Experții biroului teritorial au ascultat fiecare cetățean în parte și în funcție de situație au oferit răspunsuri și îndrumări.

Orice persoană fizică nemulțumită sau care se consideră lezată într-un drept al său de către o autoritate publică, cu excepţia autorităţii judecătoreşti, se poate adresa instituţiei Avocatul Poporului.

Instituţia Avocatul Poporului este autoritate publică autonomă şi independentă care are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raport cu autorităţile publice. Oamenii trebuie să știe că petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru, iar consultanța juridică se acordă gratuit.