Arhive

ELEVII COLEGIULUI NAŢIONAL KEMAL ATATURK DIN MEDGIDIA AU SĂRBĂTORIT ZIUA NAŢIONALĂ A TURCIEI

În fiecare an pe data de 29 octombrie, Republica Turcia sărbătoreşte ziua naţională. Cu acest prilej elevii Colegiului Naţional Kemal Ataturk din Medgidia în colaborare cu alte instituții de învățământ din oraș au prezentat un program artistic. De la cântece, poezii specifice acestei sărbători naționale și până la dansuri orientale.

Sala de spectacole a fost plină. De la invitați și până la elevi, cu toții s-au bucurat de evenimentul la care au participat şi reprezentanți ai mai multor instituții.

Mustafa Kemal Ataturk a fost un conducător cu calităţi deosebite, adorat de mulţi şi poate in aceiaşi masură urât de mulţi. Stat cu o istorie bogată, Turcia este în prezent o îmbinare reuşită între tradiţionalism şi modernism, între cultivarea respectului pentru un trecut remarcabil şi deschiderea către nou, către progres. Este şi locul in care culturile Europei si Asiei se întalnesc şi se amestecă.

Republica Turcia a fost întemeiată la 29 octombrie 1923 din rămăşiţele Imperiului Otoman. Originile Turciei moderne încep odată cu sosirea triburilor turce în Anatolia, în secolul XI.