Arhive

ELEVII CLASELOR A VIII-A AU SCĂPAT DE EMOȚIILE EXAMENELELOR ŞI AŞTEAPTĂ REZULTATELE

Elevii claselor a VIII-a au scăpat de emoțiile examenelelor! Şi asta după ce au susținut proba la matematică și totodată cea mai temută testare! Dacă mulți au ieșit din săli zîmbitori și deja cu gîndul la vacanța de vară, acum e rîndul părinților să treacă prin clipe de tensiune.

La ora 9 fix, fiecare din cei aproape șase mii de elevi constănțeni înscriși la Evaluarea Națională s-a așezat în bancă, pentru a lua startul probei la matematică.

În timp ce, în sălile de examinare, elevii se concentrau pentru a rezolva subiectele, în curțile școlilor, sute de părinți așteptau cu sufletul strîns.

Două ore mai tîrziu, porțile școlilor s-au deschis, iar elevii au început să iasă rînd pe rînd. Unii entuziasmați și cu gîndul la vacanța de vară, iar alții izbucnind în lacrimi.

Deși proba de matematică este considerată testul de foc pentru absolvenții de clasa a
VIII-a, unii dintre ei spun că au întîmpinat mai multe dificultăți la română.

Primele rezultate de la Evaluarea Națională vor fi afișate pe 27 iunie, dată de la care începe maratonul contestațiilor, iar calendarul examenului se încheie pe 1 iulie, odată cu afișarea rezultatelor finale.

Anul acesta, absolvenții de clasele a VIII-a au avut parte de emoții în plus. Asta după ce, în premieră pentru învățămîntul românesc, ponderea rezultatului la Evaluarea Națională a crescut la 75%.