EDIȚIA AVI-A A AJUNS LA FINAL, IAR PREMIILE AU FOST PE MĂSURĂ

Ediția aVI-a a Târgului Gaudeamus Constanța, 2014, a ajuns la final. Aproximativ 9000 de persoane interesate de literatură au călcat pragul pavilionului. Închiderea evenimentului s-a făcut prin decernarea de premii.

Proiectul organizat de Radio România – Centrul Cultural Media Radio România și Radio România Constanța, a avut un adevărat succes și s-a bucurat de aproximativ 9000 de vizitatori. Amplasarea cortului de anul acesta a avut loc în imediata apropiere a unui mall din Constanța, lucru ce a facilitat accesul atât al localnicilor cât și al turiștilor. La expoziție au fost prezenți 22 de expozanți care au reprezentat domeniile majore de activitate de pe piața editoarială românească.

La târg au avut loc 10 evenimente editoriale ce au adus în fața publicului câteva dintre cele mai importante figuri ale peisajului cultural din Constanța.
Prin programul „Cărțile se întorc acasă”, vizitatorii au donat circa 1.300 de volume. Această campanie a fost organizată pentru strângerea de cărți și donarea lor unor comunități subfinanțate.
În ultima zi a târgului, conform tradiției, se acordă Trofeele Gaudeamus.

Premiile au fost acorgate astfel: locul 1, 2 și 3 pentru expozanții prezenți, premii ce au fost alese prin votul publicului. A mai fost votată și „ Cea mai râvnită carte a tâtgului”, trofeul presei, și trofeul Miss Lectura. Iar câștigătorul marelui premiu a fost chiar un localnic.