SĂPTĂMÂNA VOLUNTARIATULUI DEBUTEAZĂ LA MEDGIDIA

Cea de-a XIV-a ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului se va desfășura la Medgidia în perioada 11-17 mai 2015. Sub sloganul „Prinde gustul voluntariatului!” manifestarea cuprinde activități de întrajutorare a bătrânilor, familiilor nevoiașe și a copiilor cu dizabilități. Nu vor lipsi acțiunile de ecologizare a mediului.

Săptămâna Voluntariatului debutează luni, 11 mai, de la ora 11.00 cu o conferiţă de presă, ce se va desfăşura în sala de ședințe a Primăriei Medgidia. Ca o noutate pentru prima dată, în programul manifestărilor este inclusă o campanie de informare cu privire la donarea de sânge. De asemenea tinerii cu cele mai bune idei de voluntariat vor fi premiați.

Voluntarii au pus la punct și o campanie de informare referitoare la beneficiile donării de sânge. În acest sens, marți, 12 mai, de la ora 11.00, Spitalul Municipal din Medgidia și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, îi va primi pe cetățenii interesați să doneze sânge.

Edilul municipiului alături de asociaţiile de voluntari invită cetățenii să se implice în activităţile care au scop umanitar. Prin intermediul activităţilor cu prinse în săptămâna Națională a Voluntariatului se încearcă oferirea de exemple de voluntariat şi mai ales promovarea actelor de binefacere.