DOUĂ PERSOANE TRIMISE ÎN JUDECATĂ PENTRU INFRACȚIUNI DE CORUPȚIE ÎN LEGĂTURĂ CU OBȚINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE AUTO

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Olt au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a inculpaților D.V., în vârstă 55 ani, respectiv C.T., în vârstă de 59 ani, din municipiul Slatina, pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale), respectiv complicitate la trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale) şi complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată (două acte materiale).
Totodată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a întocmit acordul de recunoaştere a vinovăţiei, faţă de inculpații C.M. și C.F., în vârstă de 43, respectiv 47 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.
În fapt, în data de 05.12.2017 ofiţerii de poliţie din cadrul D.G.A. –S.J.A. Olt, s-au sesizat din oficiu referitor la faptul că D.V. primeşte sume de bani de la diverşi candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere auto, promiţând că va determina şi îi va influenţa în acest scop pe poliţiştii examinatori din cadrul SPCRPCIV Olt. D.V. pretindea şi primea sumele de bani, în cuantum de 300 de euro pentru fiecare candidat, prin intermediul lui C.T., care strângea banii de la candidaţi. Dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.
Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Olt au fost delegaţi să efectueze activităţi investigative şi de cercetare penală, inclusiv punerea în executare a unor mandate de supraveghere tehnică, efectuarea de percheziţii domiciliare şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului.
Cercetările au stabilit faptul că D.V. a primit 300 de euro, prin intermediul lui C.T,. de la C.M., pentru ca fiica acestuia să promoveze proba de traseu a examenului de obţinere a permisului auto, prin influenţarea examinatorilor. În mod similar s-a procedat şi în cazul lui C.F. pentru fiica sa.
La data de 22.02.2018, ofiţerii D.G.A. – S.J.A. Olt au efectuat 2 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 4 mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a persoanelor suspecte de săvârşirea infracţiunilor menţionate.
La aceeaşi dată, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de inculpatii D.V., C.T. şi C.M., măsură prelungită în luna aprilie pentru alte 60 de zile și dispusă și asupra inculpatului C.F..
Totodată, la data de 04.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea confiscării speciale asupra sumei de 600 euro (echivalentul în lei) de la fiecare dintre inculpaţii C. T. şi D.V., sume de bani ridicate cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare.