Arhive

EDIŢIA A III-A A GALEI BURSIERILOR CONSILIULUI JUDEŢEAN CONSTANTA A FOST GĂZDUITĂ DE PAVILIONUL EXPOZIŢIONAL

Ediția a III-a a Galei Bursierilor Consiliului Județean Constanta a fost găzduită la Pavilionul Expoziţional din municipiu. Evenimentul a marcat încheierea ciclului liceal de patru ani, început în 2010, pentru elevii ce au beneficiat de bursele de merit oferite de CJC. Astfel că 167 de elevi s-au aflat în centrul atenţiei.

În cadrul unei gale organizate la Pavilionul Expoziţional din Constanța, au fost acordate burse primilor trei elevi din fiecare clasă de ciclu gimnazial, cât și primilor trei elevi din fiecare unitate școlară din mediul rural care promovează examenele în liceele din județul Constanța.

Ana-Maria este exemplul viu că, dacă ai carte, ai parte. A terminat Colegiul Agricol Poarta Albă și a obținut specializarea tehnician hidrometeorolog. În același timp a reușit să obțină notele necesare pentru a beneficia de bursă.

Pentru a beneficia de bursă de liceu pe perioada celor patru ani de studiu, elevii trebuie să aibă media semestrială cel puțin egală cu 8. Primii trei elevi din fiecare școală din mediul rural care promovează examenul de admitere în liceele din județul Constanța primesc burse lunare în valoare de 50, 100 și 150 lei.

Programul a început în anul 2008, beneficiari fiind elevii cu rezultate bune la învățătură. Valoarea totală a burselor acordate în perioada 2008-2014 depășește suma de 9 milioane de lei.