DISPENSARUL TBC DIN MEDGIDIA A DESFĂȘURAT O ACTIVITATE DE PREVENIRE ÎN RÂNDUL TINERILOR

În ultimii ani, România se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de îmbolnăvire…

În ultimii ani, România se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu bacilul Koch, mai ales în rândul tinerilor. Dacă în unele ţări europene tuberculoza este rar întâlnită, în România tot mai mulţi oameni sunt afectaţi. Aceștia necesită un tratament îndelungat şi costisitor, ceea ce face ca activitatea de prevenţie a bolii să devină foarte importantă. La acest aspect s-au gândit și reprezentanții Dispensarului TBC din Medgidia. Așa că au pornit o campanie de prevenire, iar caravana au poposit la Băneasa.

Evenimentul a avut loc în cadrul Căminului Cultural din localitate. La activitate au fost invitați medicii de familie alături de elevii. Mihaela Trenchea medic pneumolog şi organizator al întâlnirii, le-a prezentat invitaților istoricul bolii. Şi pentru a înțelege mai ușor a prezentat un film despre bacilul care provoacă tuberculoza.

Elevii au fost antrenaţi în discuţii pe tema educaţiei pentru sănătate şi au primit materiale informative. Cei care au oferit răspunsuri corecte au fost răsplătiți cu câte un rucsac. Însă pentru toți copiii, întâlnirea a fost un prilej de a afla lucruri interesante.

Activitatatea desfășurată la Băneasa s-a bucurat de un real succes. Organizatorii spun că astfel de campanii vor mai avea loc și în alte localități. Scopul lor este de a oferi cât mai multe informații oamenilor.

Ţara noastră se află printre primele locuri din Europa referitor la incidenţa tuberculozei. Practic 70 de români sunt diagnosticaţi zilnic cu TBC în timp ce la nivelul Uniunii Europene există aproximativ 88.000 de cazuri . Pentru a veni în sprijinul populației şi mai ales pentru a preveni instalarea bolii medicii recomandă respectarea strictă a normelor de igienă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.