DIN ACEST AN, PROFESORII DE RELIGIE TREBUIE SĂ FIE ACREDITAȚI DE CĂTRE PATRIARHIE

Anul școlar 2014-2015 se apropie cu pași repezi. Însă el aduce o mulțime de modificări în învățământul preuniversitar. Una dintre ele se referă la principala nemulțumire a părinților disciplina religie. Pentru aceasta Patriarhia Română a decis să intervină și să stabilească un set de reguli aspre pentru cadrele didactice care urmează să predea aceasta disciplină.

Ministerul Educaţiei şi Patriarhia Română au semnat un protocol cu privire la predarea materiei religie în şcoli. Documentul prevede ca profesorii să fie angajaţi numai după ce primesc avizul reprezentanţilor cultului pe care îl vor preda elevilor. Astfel din acest an, profesorii de religie trebuie să fie acreditați și să îndeplinească exigente academice, morale si spirituale specifice. Ce spun reprezentanții bisericii despre această noutate?

Profesorii de religie care se vor abate de la regulile Patriarhiei îşi vor pierde binecuvântarea şi locul de muncă. Asadar, reprezentanții Patriarhiei se vor ocupa de procesul de selecție al profesorilor de religie care vor preda disciplina în școli, dar și în elaborarea materiei. Cadrele didactice vor putea astfel să predea religie doar cu avizul scris al unui oficial al bisericii.