DEȘI AU ACCES GRATUIT LA TESTUL BABEȘ PAPANICOLAU FEMEILE SUNT INDIFERENTE

Femeile din România sunt tot mai indiferente față de oportunitățile medicale oferite de stat. Deși…

Femeile din România sunt tot mai indiferente față de oportunitățile medicale oferite de stat. Deși au acces gratuit la testul Babeș Papanicolau, atât pacientele asigurate cât și cele neasigurate, nu se înghesuie la cele trei centre existente în județul Constanța.

Programul Național de Depistare Precoce a Cancerului de Col Uterin, care se adresează femeilor cu vârste cuprinse între 25 și 64, nu a făcut furori în rândul româncelor. Deși țara noastră se află în topul Europei în ceea ce privește numărul de decese cauzate de cancerul de col uterin, femeile continuă să ignore riscurile evitând controalele medicale. Dacă înainte problema o constituia prețul testului specific, acum nu mai există motive, iar medicii de familie se implică în a le acorda consilierea necesară.

Efectuarea testului Babeș-Papanicolau este esențială pentru ca femeile să depisteze la timp orice problemă medicală ce ar putea degenera în cancer de col. Un test efectuat la timp reprezintă o șansă în plus la viață.

În județul Constanța se află trei centre de testare, unul la Spitalul orășenesc Cernavodă, unul la Spitalul Județean și cel de-al treilea la o clinică privată. Medicii spun că testarea nu este dureroasă, dar adresabilitatea este scăzută. Numărul femeilor care și-au efectuat testul, în Constanța, se ridică la aproximativ 3000. Româncele cunosc riscurile la care se expun, dar cu toate acestea evită spitalele.

Femeile care vor să efectueze testul Babeș-Papanicolau, independent de programul gratuit demarat de stat, vor plăti 60 de lei.
sursa foto: bihorstiri.ro

1 thought on “DEȘI AU ACCES GRATUIT LA TESTUL BABEȘ PAPANICOLAU FEMEILE SUNT INDIFERENTE

  1. MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE RELAXATA SI IN SIGURANTA DOAR ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….NU MAI DECIDETI IN LOCUL NOSTRU CA SI CUM NOI AM FI OLIGOFRENI ….PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE…. – See more at: http://www.ziaruldepenet.ro/2015/06/11/testari-gratuite-babes-papanicolau-la-suceava-si-falticeni/#sthash.UdvThaUj.dpuf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.