DEȘI A RETROGRADAT, ECHIPA SĂGEATA NĂVODARI SPERĂ LA O MINUNE

Retrogradată pe plan sportiv în liga secundă, Săgeata Năvodari nu a renunţat la speranţa de a juca şi în sezonul viitor al Ligii 1 la fotbal. Şi asta chiar dacă au trecut trei săptămâni de la încheierea campionatului.

Ierarhia finală nu a fost încă omologată în mod oficial, iar şansele năvodărenilor se leagă de o contestaţie depusă de ACS Poli Timişoara împotriva clubului Oţelul Galaţi. Bănăţenii au solicitat Comisiei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor ca întâlnirea cu gălăţenii, disputată în etapa a 31-a incheiat cu scorul de 1-0 în favoarea Oţelului, să fie pierdută la “masa verde” de formaţia gălăţeană, întrucât Cristian Sîrghi şi Victor Astafei nu aveau drept de joc.

„Conform Legii Insolvenţei, cei doi jucători au cerut rezilierea unilaterală a contractului. Tot conform aceleiaşi legi, clubul Oţelul Galaţi avea datoria să notifice jucătorii despre situaţie în cel mult 30 de zile, termenul-limită fiind 24 aprilie. Cum nu s-a întâmplat acest lucru, cei doi devin automat liberi de contract, ceea ce înseamnă că nu aveau drept de joc în partida cu timişorenii. Astfel, dacă s-a acceptat Legea Insolvenţei în fotbal, trebuie aplicată în totalitate. Dacă se respectă, avem şanse sută la sută să rămânem în prima ligă”, a explicat managerul general al năvodărenilor, Aurelian Băbuţan.

În cazul unui succes al timişorenilor la “masa verde”, Săgeata Năvodari, Oţelul Galaţi şi FC Braşov ar ajunge la egalitate de puncte, iar cei salvaţi ar fi năvodărenii, graţie rezultatelor din meciurile directe.

Un verdict final se va lua în cadrul şedinţei programate la 18 iunie