Arhive

CREŞTINII AU INTRAT POSTUL SFINȚILOR APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL

A început postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Cunoscut şi sub denumirea de Postul Sâmpetrului acesta nu are o durată fixă, deoarece începe în funcţie de data Sfintelor Paşti. Astfel că sărbătoarea are dată variabilă de la an la an.

Ca regulă generală, acesta începe întotdeauna în lunea de după Duminica Tuturor Sfinţilor, adică în prima duminică după Rusalii. Anul acesta, postul durează până în ziua de 29 iunie. Pe toată această perioadă , sâmbăta şi duminica se mănâncă peşte. Ce importanță are această perioadă a postului pentru creștini?

Pe toată durata postului, nu se fac nunți. Pentru că postirea nu este compatibilă cu bucuria și petrecerile care însoțesc de regulă nunțile.

Aceste momente de curățenie sufletească și trupească, ne oferă posibilitatea de a medita asupra misiunii pe care au avut-o cei doi Apostoli ai bisericii. Postul presupune abstinență, sporirea rugăciunii, pentru ca astfel să înmulțim fapta cea bună. Trebuie să ne gândim și la suferințele aproapelui, astfel să încercăm să fim mai buni și mai darnici.