Arhive

SIMONA HALEP A PIERDUT ÎN FAȚA MARIEI ȘARAPOVA LA TURNEUL DE LA CINCINNATI

Vești triste din sferturilede finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.Jucătoarea de tenis, Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, a fost învinsă, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4, de rusoaica Maria Șarapova, locul 6 WTA și cap de serie numărul 5.

Aceasta a fost cea de-a cincea înfrângere suferită de Halep în faţa Mariei Şarapova, din tot atâtea partide disputate. Prima întâlnire dintre cele două sportive a avut loc în turul doi al turneului de la Indian Wells din 2012, Şarapova câştigând cu scorul de 6-3, 6-4. În acelaşi an, dar în primul tur de la Beijing, Şarapova s-a impus cu scorul de 7-5, 7-5.

În primăvara acestui an, Maria Şarapova a câştigat finala turneului de la Madrid, scorul fiind 1-6, 6-2, 6-3, iar apoi s-a impus în finală la Roland Garros, scor 6-4, 6-7 (5), 6-4.Calificarea în sferturile de finală este recompensată la turneul de la Cincinnati cu un premiu de 64.170 de dolari şi cu 190 de puncte WTA. La ediţia trecută, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins tot faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4.

Sportiva din Constanţa avea de apărat 225 de puncte la turneul american. Simona Halep participă săptămâna viitoare la turneul Premier de la New Haven, unde este deţinătoarea trofeului.