Arhive

DECIZIA DEFINITIVĂ. NICUŞOR CONSTANTINESCU, ARESTAT PREVENTIV.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventivă, după ce Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, azi, decizia în acest sens luată de Tribunalul Capitalei.

Avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au declarat, după terminarea judecării contestaţiei, că vor sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la atitudinea procurorului anticorupţie care respinge veridicitatea scrisorilor medicale referitoare la preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa.

Apărătorii preşedintelui CJ Constanţa au fost nemulţumiţi pentru că procurorul de caz, reprezentant al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), „se face că nu cunoaşte legea ori nu o cunoaşte”.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.