“Datele medicale sunt importante, atât pentru noi ca indivizi, cât și la nivel de societate”

Modelul propus de Spațiul European al Datelor privind Sănătatea (EHDS) creează premisa ca utilizarea datelor medicale să determine o schimbare de paradigmă pentru sistemele de sănătate din Europa, prin transferul controlului asupra datelor despre sănătate de la instituțiile medicale către pacienți și pentru utilizarea acestor date în scop de cercetare și pentru dezvoltarea politicilor din sănătatea publică.

“Am avut ieri, 5 octombrie, un prim schimb de opinii pe marginea avizului pe această temă în cadrul Comisiei pentru Resurse Naturale (NAT) din Comitetul European al Regiunilor (CoR) și sunt convinsă că regiunile noastre, la nivelul întregii UE, pot contribui din plin la succesul implementării acestei politici.

Mulțumesc experților implicați în redactarea documentelor la nivelul Comitetului European al Regiunilor și colegilor din Comisia NAT pentru opiniile exprimate. Avizul va fi dezbătut în continuare în ședința Comisiei NAT din luna noiembrie și în cadrul Sesiunii Plenare a CoR de la începutul anului 2023”, a transmis Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu.

Detalii:
https://www.eppcor.eu/press-releases/regions-leading-way-make-european-health-data-space-reality-citizens