DACĂ REALIZAŢI VENITURI ÎN CONCEDIUL DE CREŞTEREA COPILULUI AR TREBUI SĂ ÎNAPOIAŢI INDEMNIZAȚIILE

Peste 12.000 de femei care au câştigat bani atunci când erau acasă, în concediul plătit de stat pentru creşterea copilului, ar fi trebuit să înapoieze indemnizaţiile. Însă Ministerul Muncii se arată indulgent şi le dă posibilitatea de a-şi păstra banii primiţi de la stat. Singura condiţie este ca venitul obţinut la domiciliu să nu fie mai mare de 1.500 de lei pe an.

Anunţul a fost făcut de Rovana Plumb ministrul Muncii. Ea a declarat că, în urma unei decizii a Curţii de Conturi de verificare a dosarelor pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, s-a stabilit că 12.460 de mame, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014, au încasat venituri suplimentare, pe lângă indemnizaţia de creştere a copilului.

„Cele 12.460 de persoane care ar trebui să returneze indemnizaţiile vor fi amnistiate fiscal, potrivit unei propuneri de act normativ, iniţiată de Ministerul Muncii, ce va fi supusă aprobării în şedinţa de Guvern din 20 august”, a explicat Rovana Plumb.

Aceasta a mai spus că măsura nu afectează bugetul de stat aprobat pentru 2014. Astfel, ministrul Muncii a mai anunţat că Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă nr. 111 din 2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, astfel încât orice părinte care va beneficia de indemnizaţie să poată să obţină şi alte venituri, muncind de acasă.