Arhive

O ALIMENTAȚIE DEZORGANIZATĂ ȘI NECORESPUNZĂTOARE SEZONULUI POATE CREA PROBLEME DE SĂNĂTATE

De obicei în perioada verii ne scade apetitul! Aşa se face că mulți refuză să mai gătească din cauza temperaturilor ridicate. Dar ce ne facem atunci când nu suntem fani înrăiți ai fructelor și legumelor și am prefera în locul lor o porție de mâncare cu multă carne?

Pe timpul verii canicula ne dă bătăi mari de cap. Dacă gospodinele vor să gătească, bucătăria se transformă brusc într-o saună, care crează disconfort termic. Cu toate acestea se naşte întrebarea: Sunt acestea dispuse să mai petreacă vara ore în șir în bucătărie? Pe ce tip de alimentație se bazeasă în sezonul cald?

Prin transpirație, se pierd cantităţi însemnate de apă și săruri minerale din organism şi trebuie compensate prin alimentație. Cu toții știm că vara trebuie să ne axăm în special pe consumul de fructe și legime. Dar cu ce sugestii vin specialiștii?

Trebuie să respectăm sfaturile medicilor, deoarece în urma alimentației dezorganizare și necorespunzătoare sezonului, pot apărea probleme de sănătate pe care nimeni nu și le dorește.