DACĂ NU ESTE TRATATĂ CORECT ŞI PROMPT, CIUPERCA PICIORULUI, POATE CREA PROBLEME

Piciorul de atlet” sau  micoza piciorului  este o infecţie fungică destul de des întâlnită. Ciuperca…

Piciorul de atlet” sau  micoza piciorului  este o infecţie fungică destul de des întâlnită. Ciuperca se poate lua și direct de la o persoana contaminată, prin atingerea picioarelor. Totuși dacă mediul nu îi este propiceaceasta nu poate infecta pielea.

Afecțiunea se manifestă prin inroșire şi erupție care produce mâncărime sau bubițe pline de lichid. Dacă vreţi sa vă feriţti de această infecţie, trebuie să purtaţi intotdeauna papuci cu talpă puțin mai groasă prin vestiare, dușuri publice sau pe marginea piscinelor. Medicii atrag atenţia că pentru a evita contaminarea este nevoie şi de o igienă corespunzătoare.

Specialiștii atenționează că ciuperca poate fi prevenită prin păstrarea pielii piciorului uscată și curată. Însă trebuie evitate spațiile unde se poate dezvolta infecţia. Este de reținut faptul că persoanele care au suferit o dată de ciuperca piciorului, au șanse mult mai ridicate să se infecteze din nou.

1 thought on “DACĂ NU ESTE TRATATĂ CORECT ŞI PROMPT, CIUPERCA PICIORULUI, POATE CREA PROBLEME

  1. am avut probleme cu ciuperca piciorului cu baiatul meu care, mai nou, merge la sala. A luat-o probabil de la dusuri, fiind mediu umed, ciupercile s-au dezvoltat din plin. La recomandarea unor prieteni am folosit produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Recomand o pudra naturala pentru picioare cu arbore de ceai, o creama antiseptica si o sticluta de ulei. Pe picioare se spala tot cu un sapun organic pe baza de arbore de ceai. Apoi dupa ce era uscat aplica crema antiseptica si 2-4 picaturi de ulei. Trebuie spalat si uscat piciorul si apoi aplicata pudra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.