Arhive

CURTEA UNUI BĂTRÂN DIN MEDGIDIA CARE SE LUPTĂ CU VIAȚA A DEVENIT UN FOCAR DE INFECȚIE

Municipiul Medgidia zona platou. Aici locuieşte un bătrân al cărui destin vi l-am prezentat în luna ianuarie. Nea Cobzaru este un om uitat atât de familie cât și de autorități. Trăiește într-o magazie, fără apă, căldură, mâncare şi mai ales fără grup sanitar.

În luna ianuarie bătrânul era înzăpezit şi stătea în frig. După mai bine de 6 luni problemele omului sunt la fel de grave. Cu toţii am sperat că situația lui s-a schimbat cu ceva. Din păcate însă bărbatul nu a primit niciun ajutor, iar curtea sa a devenit un focar de infecție.

Am vorbit cu bătrânul. Acesta susține că ograda sa este curată și că vecinii sunt rău intenționați. Cât despre viața sa…..

Una dintre vecine a încercat în prezența noastră să îl roage să accepte ajutorul lor. Din păcate nu a avut succes…

Am prezentat situația actuală şi reprezentanţilor administraţiei. Ce vor face aceştia pentru a evita un focar de infecție în cartier?

Medgidia Anului 2014. Cu toate că se vorbește doar despre progrese, în spatele acestora există încă o lume izolată de actualitate care se confruntă cu foarte multe probleme. Sunt oameni uitați de familii dar și de autorități. Pentru toți aceștia, instituţiile abilitate trebuie să facă ceva!