CU SPRIJINUL ANPC OAMENII AR PUTEA SCĂPA DE „HĂRŢUIREA” BĂNCILOR

Clienții băncilor ar putea scăpa de stresul recuperatorilor! Asta promite Autoritatea Națională pentru protecția Consumatorilor, prin vocea președintelui Marius Dunca.

Potrivit Șefului ANPC, Marius Dunca, „Românii au ajuns să se teamă să își mai facă un credit, așa că băncile trebuie să facă oferte corecte. Autoritatea va controla toate Instituțiile Financiare Nebancare. Asta pentru că în unele cazuri, acestea percep dobânzi de 5.000% pe an.”

Prezent la seminarul „Ziua Consumatorului de Servicii Financiare”, preşedintele ANPC, Marius Dunca, a declarat că „Un client nu poate lua 100 de euro împrumut pentru ca apoi să dea jumătate de milion înapoi. ANPC a primit sesizări de la clienţi în acest sens, iar numărul lor este în creştere. De asemenea, clienţii să nu facă greşeala de a se împrumuta la IFN-uri cu astfel de dobânzi pentru a-şi achita ratele la creditele de la bănci, în condiţiile unor situaţii dificile generate de creşterea cursului de schimb pentru dolar şi franc elveţian. ANPC lucrează la un proiect menit să îi scape pe clienţi de stresul recuperatorilor.”
Potrivit şefului ANPC, unele IFN-uri respectă legislaţia, iar altele o încalcă, în ultimul caz urmând să fie dispuse sancţiuni. Dunca a precizat că băncile ar trebui să facă oferte corecte, transparente şi foarte clare, deoarece încrederea românilor în aceste insitutii este scăzută.