Arhive

O NOUÃ ÎNŞELĂCIUNE PRIN METODA ACCIDENTUL

 La data de 10 ianuarie a.c., ora 19.00, poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 80 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, ora 15.00, a fost apelată pe telefonul fix de către o femeie, care s-a recomandat a fi medic, solicitându-i suma de 50.000 lei întrucât fiul său ar fi suferit un accident naval şi se află internat în spital într-o ţară străină, iar aceşti bani îi sunt necesari pentru o operaţie urgenţă.
În cadrul aceluiaşi apel telefonic, victima a vorbit cu un bărbat, care a pretins a fi fiul său şi care a confirmat că a suferit un accident, fiindu-i necesară suma de bani solicitată pentru a plăti operaţia.

​La ora 16.00, victima a înmânat unui tânăr, care s-a prezentat la domiciliul acesteia, suma de 9.500 lei.  

Poliţiştii Secţiei 4 efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii la răspundere penală a acestora.

​Totodată, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, în colaborare cu poliţiştii de proximitate şi cu sprijinul asociaţiilor de locatari din municipiul Constanţa, continuă campania de prevenire a acestui gen de fapte în rândul persoanelor de vârsta a III-a.
POLIŢIŞTII LE REAMINTESC CONSTĂNŢENILOR:

Ca în astfel de cazuri, în care sunt contactaţi telefonic şi li se solicită diferite sume de bani, pentru rezolvarea unor probleme survenite în urma unor accidente, prin darea de bani unor persoane, să se apeleze imediat SNUAU 112 sau Poliţia, pentru a se verifica veridicitatea informaţiilor primite.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Foto: ziuaconstanta.ro