Arhive

COPIII DIN ORFELINATE POT FI LUAŢI DE CRĂCIUN ÎN CASELE OAMENILOR

Crăciunul este sărbătoarea în care românii se întâlnesc cu familia. Şi asta pentru a crea o atmosferă caldă şi primitoare. Din păcate cei mai mulţi copii din Centrele de Plasament din Constanţa nu au rude care să-i primească cu braţele deschise, cu o masă caldă şi cadouri sub brad. De aceea, prichindeii pot fi luaţi acasă de constănţenii dornici să le ofere, măcar pentru câteva zile, căldura unei familii.

Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, a declarat că 65 de copii din centrele de plasament vor petrece Crăciunul cu familia naturală, după care se vor întoarce în grija statului.

„Alţi 25 de copii vor merge la familii care au deja o legătură cu ei şi obişnuiesc să-i ia în căminul lor, de sărbători. Cinci copii vor merge la foşti asistenţi maternali care au ieşit la pensie, dar au ţinut legătura cu ei, iar doi copii vor merge la alte persoane care nu au grad de rudenie cu ei”, a declarat Roxana Onea purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Din păcate, 441 de copii vor rămâne totuşi în centre, însă mai mult de jumătate din ei au dizabilităţi Persoanele care doresc să ofere unui micuț din aceste centre căldura sărbătorilor de iarnă în sânul unei familii se pot adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.