ANGAJAŢII DIN PORTUL CONSTANŢA AU PROTESTAT PENTRU A DOUA ZI CONSECUTIV

Aproximativ 300 de angajaţi din Portul Constanţa au protestat în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime. Oamenii sunt nemulţumiţi din cauza faptului că 13% din acţiunile Administraţiei ar urma să treacă la Consiliul Local, ceea ce ar însemna că Ministerul Transporturilor nu va mai fi acţionar majoritar.

Protestul s-a desfăşurat pe durata a două ore, timp în care oamenii au fluierat şi au suflat în vuvuzele. De asemenea, angajaţii din port au adus câteva utilaje în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlacu, a transmis celor prezenţi că portul nu este al guvernanţilor, ci al angajaţilor.

La rândul său, unul dintre reprezentanţii Sindicatului Portul, a explicat de ce angajaţii portuari se opun trecerii Portului sub conducerea administraţiei locale.

Cei prezenţi la protest au declarat că nu se opun unor discuţii cu primarul Radu mazăre, însă au subliniat că ei nu negociază revendicarea ca statul să îşi piardă pachetul majoritar de acţiuni la Portul Constanţa. În prezent, Ministerul Transporturilor este acţionar majoritar la Administraţie Porturilor Maritime Constanţa, cu 60 la sută din acţiuni, Fondul Proprietatea deţine 20 de procente şi tot 20 de procente are şi Consiliul Local Municipal.