Arhive

Constantin Brâncuși, la Palatul Cesianu-Racoviță

„Sărutul” lui Constantin Brâncuși nu este de ajuns pentru 19 februarie
A deschis ușile către arta contemporană și a revoluționat sculptura internațională – Constantin Brâncuși, cel mai mare artist român al tuturor timpurilor.

Anul acesta se împlinesc 146 de ani de la nașterea marelui sculptor, iar mâine, sâmbătă, 19 februarie, România marchează Ziua Națională Constantin Brâncuși. Cu această ocazie, Galeriile de Artă Artmark invită publicul sâmbătă și duminică – 19 și 20 februarie, la Palatul Cesianu-Racoviță pentru a petrece weekend-ul în compania artei și a participa la programul dedicat Zilei Naționale Constantin Brâncuși.

Sâmbătă și duminică, Palatul Cesianu-Racoviță devine locul care face legătura între opera lui Consantin Brâncuși, artistul ale cărui sculpturi continuă să impresioneze privirile și inimile oamenilor de pretutindeni, și contemporanietate. Odată ajunși la Palatul Cesianu-Racoviță de pe str. C.A. Rosetti, iubitorii de artă vor fi întâmpinați simbolic de figura celebrului sculptor și vor fi invitați să participe la un concurs în urma căruia vor primi un suvenir care ne aduce aminte de celebra și îndrăgita operă „Sărutul”. Astfel, „Sărutul” lui Constantin Brâncuși va ajunge în casele românilor.

„Celebrăm iubirea pentru artă în fiecare zi, iar pe 19 februarie avem un motiv în plus să o facem, pentru că marcăm Ziua Națională Constantin Brâncuși. Se împlinesc 146 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși – maestrul care a împletit, ca nimeni altul, arta populară românească cu rafinamentul avangardei pariziene. Exemplu este și opera „Sărutul”, ce unește spiritul și sensibilitate, pe care o vom oferi sub forma unui suvenir tuturor celor care vor fi alături de noi sâmbătă și duminică. Dacă nu ajungeți la Târgu-Jiu, să știți că în centrul Bucureștiului, la Palatul Cesianu-Racoviță, aveți ocazia să marcați această zi specială, marcată cu roșu în calendarul artei românești, într-un mod inedit. Aducem în contemporaneitate opera, creația și activitatea lui Constantin Brâncuși și să menținem viu spiritul creator al marelui maestru”.

a declarat Alina Panico Director PR Artmark

Ușile Palatului Cesianu-Racoviță vor fi deschise publicului sâmbătă și duminică, 19 și 20 februarie, pentru a marca Ziua Națională Constantin Brâncuși, în intervalul orar 10:00-20:00.