Arhive

„Summit Muzical European” la Sibiu și Deva

De Ziua Europei, Filarmonica de Stat Sibiu celebrează valorile culturale care ne unesc!

În perioada 5-7 mai, publicul din municipiile Sibiu și Deva este invitat să ia parte la trei evenimente muzicale organizate sub genericul „Summit Muzical European”.

Joi, 5 mai, începând cu ora 19.00, la Sala Thalia, orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, alături de faimosul pianist italian Antonio di Cristofano, va susține un concert simfonic sub bagheta maestrului Piotr Sułkowski. Programul va începe cu imnul Europei, respectiv „Oda bucuriei” din Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven, și va continua cu Frédéric Chopin – Concertul nr. 2 op. 21 în fa minor pentru pian și orchestră și Antonín Dvořák – Simfonia nr. 9 în mi minor „Din lumea nouă“.

„Summit-ul Muzical European, organizat de colegii de la Filarmonica de Stat Sibiu, celebrează valorile comune pe care le împărtășim în Uniunea Europeană, în spiritul solidarității și al unității care stau la baza Declarației Schuman, fundamentul UE. Este o ocazie frumoasă pentru fiecare dintre noi de a celebra apartenența noastră, a României, la Uniunea Europeană, un eveniment care se desfășoară într-un județ profund atașat de valorile familiei europene”, a declarat doamna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Biletele pentru concertul simfonic de joi, 5 mai, sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (de luni până joi, orele 10:00-12:00 și 13:00-16:00), precum și online pe www.iabilet.ro, la prețul de 40 lei – acces general. Pentru elevi, studenți și pensionari, se acordă o reducere de 50 %.

Vineri, 6 mai, de la ora 19.00, pianistul Antonio di Cristofano va susține un recital în Sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” din Deva. Accesul se face pe baza biletelor puse în vânzare la prețul de 10 lei.

Sâmbătă, 7 mai, de la ora 19.00, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva, melomanii sunt așteptați la concertul simfonic susținut de orchestra sibiană și solistul Antonio di Cristofano – pian. La pupitru se va afla dirijorul Piotr Sułkowski. Programul include: „Oda bucuriei” (fragment din Simfonia a IX-a de L. v. Beethoven), F. Chopin – Concertul nr. 2 op. 21 în fa minor pentru pian și orchestră și A. Dvořák – Simfonia nr. 9 în mi minor „Din lumea nouă“. Biletele pot fi achiziționate de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 09:00 și 16:00, la prețul de 20 lei.

„Viața culturală a municipiului Deva este atestată încă din Evul Mediu și a prins aripi începând cu a doua jumătate a secolului XIX, iar noi ne dorim să asigurăm nu doar continuitatea, ci dezvoltarea sa. Din 2021 ne bucurăm de un parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu și reușim să organizăm împreună evenimente muzicale de înaltă ținută, prin care răspundem așteptărilor publicului dornic de manifestări culturale și creștem atractivitatea orașului ca destinație turistică. O astfel de manifestare excepțională la Deva este «Summitul Muzical European», o inițiativă care așează municipiul nostru pe harta culturală a Europei. Vă așteptăm cu drag la recitalul de pian susținut de reputatul pianist Antonio di Cristofano, precum și la concertul simfonic în care-l vom asculta pe Antonio di Cristofano alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, sub bagheta dirijorului Piotr Sułkowski!”, a declarat domnul Nicolae Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Solidaritatea este una dintre valorile europene în care credem! Ne-am propus să demonstrăm că Sibiul se mobilizează pentru Victor, micuțul diagnosticat cu o boală genetică rară, să aibă parte de fericirea pe care o merită fiecare copil. Ansamblul de alamă al Filarmonicii Sibiu se alătură campaniei umanitare „Together for Victor”.

Tromba Felix, unul din cele mai „fresh” proiecte muzicale ale orașului Sibiu, este format din: Medve Sandor (trompetă), David Jurca-Zorlențan (trompetă), Alin-Ștefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon) și Gheorghe Simion Ianța (tubă). Repertoriul cvintetului reunește piese de jazz, muzică clasică și muzică de film.

Luni, 9 mai, de la ora 19.00, vă invităm la concert în sala festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Toate încasările vor fi donate pentru Victor. Donația recomandată este de 20 lei, dar orice sumă este binevenită.

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.