Constanța: S-a stins din viața Doina Păuleanu

Lumea culturală din Constanţa este în doliu. Directorul Muzeului de Artă din Constanța, Doina Păuleanu, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Doina Păuleanu se afla internată la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa după ce s-a infectat cu COVID. Din păcate, azi noapte s-a stins din viaţă.

Doina Păuleanu a fost directorul Muzeului de Artă din Constanța timp de 30 de ani, din anul 1990. În 2019, pe data de 30 ianuarie a primit distincția de “Cetățean de onoare al Județului Constanța”.

Doina Păuleanu Este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ Bucureşti , secţia Istoria şi teoria artei, promoţia 1971. Criticul de artă a publicat de-a lungul timpului mai multe lucrări de istoria artei şi despre principalele atracţii ale oraşului Constanţa. 

Pentru toate realizările sale, Doina Păuleanu a fost recompensată cu numeroase premii precum Premiul Academiei Române „George Oprescu” în domeniul istoriei artei, pentru lucrarea „Constanta 1878-1928. Spectacolul modernității târzii’, cu Premiul pentru Patrimoniul Cultural Național din partea Ministerul Culturii, cu Premiul pentru Critică din partea Uniunii Artiștilor Plastici, dar a fost și medaliată cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Ofițer sau ridicată la rang de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres de către autoritățile din Franța. În 2016, la Gala ‘Oamenii Timpului’, Doina Păuleanu a primit recunoaștere națională pentru standardele de excelență în domeniul său de activitate.

Foto: SensoTVArta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.