Consiliul Judetean Sibiu a finalizat lucrările de consolidare pe DJ 106E

Consiliul Judetean Sibiu a finalizat lucrările de consolidare pe drumul județean DJ 106E, afectat de calamități între localitățile Tilișca și Rod.

Lucrările au fost realizate de către Asocierea PROMPT VSP S.R.L. – ZENIT PROIECT & CONSULT S.R.L.. Valoare totală a investiție s-a ridicat la suma de 557.845 lei fără TVA.
Constructorul a executat lucrări de refacere a structurii rutiere, a realizat șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și descărcarea acestora și a reconstruit structura zidului de sprijin, din zidărie de piatră rostuită cu mortar. De asemenea, a făcut reparații la zidăria existentă pe sectoarele învecinate.

În prezent, CJ Sibiu continuă lucrările de consolidare, pe un alt drum județean afectat de calamități. Este vorba DJ 142J Șeica Mare – Șeica Mică,. Aceste lucrări care vor fi finalizate la sfârșitul lunii octombrie 2021.

Aceste investiții sunt realizate din fonduri din Fondul pentru refacerea infrastructurii locale afectate în urma calamităților natural produse in anul 2020 alocat de Guvernul României prin Hotărârea nr. 531 din 9 iulie 2020.