DELEGAȚIE DIN ESKIȘEHIR, ÎN VIZITĂ LA CJ CONSTANȚA


Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, împreună cu primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, deputatul din partea UDTTMR, Amet Varol şi preşedintele UDTTMR şi consilier onorific al preşedintelui CJC, Gelil Eserghep au primit vizita delegaţiei oficiale a provinciei Eskisehir din Republica Turcia, din care au făcut parte, primarul municipiului Odunpazari, Kazim Kurt, primarul municipiului Tepebasi, Ahmet Ataç, secretarul general al municipalităţii metropolitane Eskișehir, Ayse Ünlüce, precum şi alţi reprezentanţi ai celor trei UAT-uri. Discuţiile s-au axat pe întărirea relațiilor de colaborare între cele două regiuni, dar și identificarea de noi oportunităţi de dezvoltare a unor proiecte comune.

Este o mare bucurie pentru mine să mă întâlnesc cu aşa oameni aleşi. Istoria noastră este una comună, mai ales aici în Dobrogea, unde culturile noastre se întrepătrund, iar cele două comunităţi convieţuiesc în armonie de sute de ani. S-au creat, de-a lungul timpului, prietenii, legături strânse şi chiar, în unele cazuri, s-au clădit familii prin căsătorii mixte. Exemplul acestei frumoase convieţuiri a atras în timp, numeroşi investitori din zona Turciei. Judeţul Constanţa oferă foarte multe oportunităţi, dintr-o sferă largă de domenii şi este singurul judeţ din România şi printre puţinele din Europa, care dispune de toate căile de comunicare şi de un potenţial fabulos în domeniul turismului, şi nu numai.

Am avut bucuria şi plăcerea de a mă întâlni cu Excelenţa Sa, Ambasadorul Turciei în România şi un grup format din oameni de afaceri turci, care desfăşoară activităţi în zona noastră, şi tuturor le-am oferit sprijinul necondiţionat al instituţiei pe care o conduc. Atât eu, cât şi domnul primar, Vergil Chiţac, prin intermediul dumneavoastră, îi asigurăm în continuare de acelaşi suport, şi vom gândi împreună un grup de lucru, pentru a reuşi să fim cât mai eficienţi şi mai pragmatici în identificarea căilor de dezvoltare a celor două regiuni. Încă o dată, vă asigur de tot suportul, respectul şi prietenia mea!

a declarat Mihai Lupu, președintele CJ Constanța