CONDUCEREA ȘI JUCĂTORII DE LA HCM AU AVUT MOTIVE DE BUCURIE DUPĂ ŞEDINŢA CONSILIULUI LOCAL CONSTANŢA

Sportul este mai presus de orice culoare politică – au decis constănțenii după o vară extrem de agitată, în care Curtea de Conturi părea că a reușit să destrame cel mai frumos vis din ultimul deceniu în handbalul masculin românesc. În ședința Consiliului Local, edilii de la malul mării au votat ca Handbal Club Municipal Constanţa să primească un ajutor de 1,5 milioane de lei.

Această sumă de bani constituie un avand din suma de 4 milioae de lei acordată echipei anual de Primăria Constanța.

„Noi ne-am onorat ca un ceas elvețian obligațiile, în condițiile în care sunt atât de multe lucruri de rezolvat în oraș. Am decis să le dăm în avans o parte din banii alocați în bugetul de anul viitor. Între timp, ei trebuie să-și facă demersurile pentru a se debloca banii de la Consiliul Județean. Întotdeauna, bugetul la Consiliul Local a fost făcut la centimă și nu există disponibilități”, a declarat primarul Radu Mazăre.

Edilul municipiului Constanța a primit din partea echipei o medalie după recenta Supercupă a României câștigată marți, la Brașov, scor 24-21, în disputa cu Știința Bacău, precum și un tablou din anii în care HCM făcea primii pași în handbalul de performanță.
Decizia salvează multipla campioană a României în ultimul moment. HCM are acum posibilitatea de a plăti o parte dintre salariile restante, precum și taxa de participare și transportul la turneul preliminar de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor. În cazul unei neparticipări la turneul din Belgia, programat la 6 și 7 septembrie, European Handball Federation ( EHF )
ar fi suspendat echipele românești din Liga Campionilor la handbal masculin în următorii trei ani și ar fi amendat echipa de pe litoral cu suma de 125.000 euro! Demersul Municipalului a fost susținut și de Elena Frîncu, fostul director al Direcției Județene pentru sport și tineret (DJST), în prezent membru în Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).