COMUNA CASTELU FĂRĂ APĂ POTABILĂ TIMP DE 24 DE ORE

Societatea RAJA va întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Castelu. Sistarea se va efectua în perioada 27 aprilie, ora 22,00, – 28 aprilie, ora 22,00. Vor fi afectaţi toți consumatorii din localitatea Castelu şi cartierul Partizanu.

Potrivit reprezentanților companiei de apă măsura este necesară pentru executarea lucrărilor de racordare a conductei nou montate de 500 mm la magistrala de distribuţie apă cu diametrul de 1.200 mm din zona localităţii Castelu.

„Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări «Staţie de pompare nouă, extindere aducţiune şi reţea canalizare şi bazin nou de egalizare, localitatea Cernavodă – judeţul Constanţa», în valoare de 24,62 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinanţare de 7,05 milioane lei. În cadrul acestui proiect, pe o lungime de aproape 21 kilometri, s-a realizat o conductă principală de alimentare cu apă potabilă a oraşului Cernavodă din sursele de subteran din zona oraşului Medgidia. Prin această investiţie, cetăţenii oraşului Cernavodă vor beneficia de apă de cea mai bună calitate, extrasă din surse de subteran, de la o adâncime de peste 200 metri”, a declarat Irina OPREA purtătorul de cuvânt al Companiei RAJA.

În plus, proiectul care se va finaliza în cursul acestui an, a cuprins și extinderea sistemului de canalizare pe următoarele străzi: Călăraşi, Nicolae Bălcescu, Fundătura Biruinţei, Fundătura Viorelelor, Brânduşelor, Cuza Vodă, Fundătura Cazărmii, Ovidiu, Crişan, Mircea cel Bătrân, Miron Costin, Indiguirilor, Viorelelor, Ioachim Ionaşcu, Ghioceilor, Războieni, Mărăşeşti, Maxim Gorki, 1919.

Reprezentanții RAJA dau asigurări că echipele de intervenție ale contructorilor care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, consumatorii afectaţi sunt rugați să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe timpul întreruperii furnizării apei potabile.