CORALA BĂRBĂTEASCĂ „ARMONIA” PE SCENA DIN MEDGIDIA

Concert de folclor în interpretare coral-instrumentală la Medgidia. Vorbim despre spectacolul susținut de Corala bărbătească…

Concert de folclor în interpretare coral-instrumentală la Medgidia. Vorbim despre spectacolul susținut de Corala bărbătească „Armonia” alături de Orchestra folclorică Muzica „Divertis”. Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu sub bagheta părintelui Arhidiacon Ion Iulian Dumitru.

Sala de spectacole a fost neîncăpătoare. De la cei mai tineri până la cei mai în vârstă, spectatorii au așteptat emoționați întâlnirea cu muzica de calitate. Și pentru a demonstra cât de mult sunt apreciați membri Coralei Armonia publicul i-a întâmpinat cu ropote de aplauze.

Corala bărbătească a abordat un repertoriu diversificat. Momentul a fost compus din piese de folclor românesc sub atenta dirijare a Arhidiaconului Iulian Dumitru.

La eveniment a participat Înaltpreasfinţia sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Acesta le-a mărturisit spectatorilor că apreciază foarte mult munca pe care o depune Corala „Armonia“ pentru promovarea folclorului românesc.

Spectacolul de la Medgidia a fost organizat cu sprijinul părintelui protoiereu Petrică Ciobanu, membru al coralei. Acesta a declarat că a depus eforturi susținute pentru ca și locuitorii municipiului Medgidia să poată participa la un astfel de eveniment.

Corala bărbătească „Armonia” a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea. Doi ani mai târziu a intrat sub oblăduirea Arhiepiscopiei Tomisului cu ajutorul căreia susține numeroase concerte atât în țară, cât și în străinătate. Corala a fost dublu medaliată cu aur, în vara anului 2012, la Olimpiada Internațională “World Choir Games” din S.U.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.