Arhive

COMPLICITATE ÎNTRE UNII POLIȚIȘTI ȘI POLITICIENI SAU AFACERIȘTI

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni, la bilanţul Ministerului de Interne, că unul din punctele vulnerabile ale sistemului este relaţia pe care o au poliţiştii cu oamenii de afaceri şi cu politicienii.

Ea a avertizat că a crescut numărul poliţiştilor cu funcţii de conducere anchetaţi penal şi a amintit şi de recuperarea prejudiciilor într-un procent mult prea mic.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus – fost ministru de Interne, a contrazis-o pe şefa DNA. El crede că legăturile dintre poliţişti şi politicieni nu reprezintă un punct vulnerabil şi că lupta împotriva corupţiei şi a hoţiei trebuie să fie un efort comun, al tuturor. Ioan Rus a mai precizat că lupta anticorupţie nu trebuie limitată la relaţia dintre poliţişti şi oamenii de afaceri şi că există şi politicieni, şi judecători, şi procurori, şi poliţişti.

Amintim că astăzi Ministerul Afacerilor Interne şi-a prezentat bilanţul pe anul trecut, în prezenţa ministrului de resort, a premierului şi a şefului statului.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat că a scăzut semnificativ criminalitatea anul trecut.

La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat că România este o ţară sigură datorită activităţii structurilor Ministerului de Interne.

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru condiţii salariale şi de muncă decente şi a subliniat că angajaţii poliţiei trebuie să fie modele de comportament şi corectitudine în serviciul public.
sursa: radioconstanta.ro