Comanda ISU ”Dobrogea” al județului Constanța a prezentat activitatea desfășurată în anul 2021 în prezența autorităților județene și locale

Atăzi, 04.02.2022, în sala ”Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, a avut loc prezentarea activității pe anul 2021 a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța.


Am fost onorați să avem alături de noi reprezentanții principalelor instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență de la nivel județean și local. Evenimentul s-a desfășurat, simultan, atât prin prezență fizică, respectând toate măsurile de combatere a răspândirii virusului SARS-COV2, cât și în sistem de viodeconferință, se arată in comunicatul de presă al ISU Constanța


Salvatorii militari s-au confruntat, în anul anterior, cu o serie de intervenții în situații de urgență, chiar și cu misiuni pentru sprijinirea persoanelor afectate de pandemia de coronavirus.
În decursul anului 2021, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SUNAU) au fost recepționate 21.152 de apeluri, în creștere cu peste 23 de procente comparativ cu cele recepționate în decursul anului 2020.
Salvatorii din cadrul ISU Constanța au participat la peste 23.600 de intervenții, un număr mult mai mare față anul 2021 – 17.178 de intervenții. Mai bine de 18.000 de adulți și 2.190 de copii au fost salvați sau asistați medical de echipajele de intervenție aparținând ISU Constanța și au fost salvate/protejate bunuri în valoare de aproximativ 94 milioane lei. De asemenea, salvatorii constănțeni au intervenit și pentru salvarea a 64 de animale.


În decursul anului anterior, pompierii militari au intervenit pentru stingerea și înlăturarea efectelor a 682 de incendii, printre principalele cauze ale acestora fiind instalațiile/aparatele electrice/sub tensiune – 165 de situații și fumatul – 108 situații.


Echipajele ISU Constanța au intervenit la nu mai puțin de 1.308 accidente rutiere iar scafandrii din cadrul Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Intervenții au avut 17 misiuni de căutare/salvare persoane în mediul acvatic.


Anul 2021 reprezintă 67.815 ore de muncă pe timpul acțiunilor de intervenție cu scopul salvării/protejării de vieți și bunuri.


La finalul activității de bilanț, maistrul militar principal Mihai Danciu, șef garaj Detașamentul de Pompieri Palas-Constanța, fost recompensat de inspectorul șef desemnat al ISU Constanța, col.dr ing. Cristian Mihail Amarandei, cu plachetă onorifică pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea profesională din anul 2021. De asemenea, din partea Asociației Internaționale a Polițiștilor (IPA), Regiunea 3 Constanța, a fost premiat cu cadouri simbolice. Acestea au fost înmânate de președintele Asociației, col.(r) Daniel Ioan Ianțuc și vicepreședintele col.(r) Daniel Popescu.


”Doresc să mulțumesc autorităților pentru sprijinul acordat, populației pentru încrederea pe care o are în noi, dar și reprezentanților mass-media pentru că ne susțin în promovarea măsurilor și regulilor pe care cetățenii trebuie să le ia în anumite situații, precum și pentru promovarea campaniilor noastre de informare și conștientizare a populației. Mulțumesc tuturor colegilor care, într-un an foarte dificil din punct de vedere al numărului și complexității situațiilor de urgență produse, și-au îndeplinit, cu rezultate bune și foarte bune, atribuțiile și sarcinile repartizate, cu resursele avute la dispoziție”, a declarat inspectorul șef desemnat al ISU Constanța, col.dr.ing. Cristian Mihail Amarandei.