„REUȘITA PSD ÎN APĂRAREA INTERESELOR PENSIONARILOR ȘI A CELOR ÎN PRAG DE PENSIONARE”

Partidul Social Democrat a reușit să-l convingă pe premierul Ciucă: proiectul șefului său de partid Cîțu, de pe vremea când era prim ministru, privind majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani, era “o eroare gravă”.

“Precizarea premierului că guvernul nu susține acest proiect de lege și nu își angajează răspunderea pe el marchează reușita PSD în apărarea intereselor pensionarilor și a salariaților care se apropie de vârsta de pensionare.
De altfel, studii publicate chiar azi au relevat că speranța de viață, după pensionare, a scăzut în întreaga Europă. Pandemia, alimentația afectată de infestări, tratamente, grăsimi trans și înlocuitori, condițiile de trai – adăugați la asta, mai nou, și frigul din case în unele orașe din România, ca să nu mai vorbim de mediul rural! – au condus la această realitate tristă.
Cât privește interdicția cumulării pensiei cu salariul, orice evaluare și orice decizie trebuie să țină cont de imperativul respectării drepturilor fundamentale.”

Felix Stroe, senator PSD

În schimb, PSD, prin vocea președintelui Marcel Ciolacu, susține categoric aplicarea interdicției cumulului pensiei cu salariul, la stat, pentru cei care se pensionează „anticipat” pentru ca apoi să se reangajeze, tot la stat, pe funcții/poziții bănoase.

“Oricine poate munci oricât dorește! Nimeni nu poate interzice cuiva să muncească! Ba mai mult, legislația în vigoare prevede că cine muncește și după împlinirea vârstei legale de pensionare primește și o bonificație. Corect!”.

conchide Felix Stroe, senator PSD
Felix Stroe, senator PSD