În cadrul Acreditării Erasmus Nr. Contract: 2024-1-RO01-KA121-SCH-000205588, elevele Şemşedin Amina-Seyda și Chirea Ema Ana din clasa a 10-a de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța au avut oportunitatea de a participa la o mobilitate educațională în Germania, la Martin-von-Cochem-Gymnasium, în perioada 20 ianuarie – 4 februarie 2025. Ele au fost însoțite de profesoara Raftu Alina-Bianca, care a coordonat această experiență de învățare, care la rândul ei a realizat o mobilitate de tip misiune de predare.
Mobilitatea a avut ca scop îmbunătățirea și competențelor lingvistice în limba germană, creșterea gradului de implicare activă în activitățile educaționale și dezvoltarea unei înțelegeri mai profunde a culturii germane. Pe parcursul celor patru săptămâni, elevele au participat activ la lecții, au realizat prezentări despre sustenabilitate și mediu și au fost implicate în diverse activități educaționale și culturale.
Pe parcursul mobilității, elevele au beneficiat de consiliere din partea coordonatorilor Erasmus+, mentorii din ambele instituții educaționale oferindu-le sprijin constant și feedback pentru asigurarea progresului educațional.
„Mobilitatea în Germania a fost un prilej de învățare, în care am avut ocazia să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare în limba germană, să formăm prietenii cu persoane din diferite culturi și să descoperim aspecte fascinante despre tradițiile, obiceiurile și cultura germană.
Noi uși și oportunități ne-au fost deschise, de unde am învățat și observat diferențele dintre sistemele educaționale, gestionarea independenței și cum să luăm decizii mature, într-o țară străină, departe de casă. Suntem recunoscătoare pentru această experiență valoroasă, care ne-a lărgit orizonturile și ne-a oferit amintiri de neuitat.” Amina și Ema, clasa a X-a.
Întoarse în țară, elevele vor continua să aplice cunoștințele și experiențele dobândite în activitățile educaționale și vor contribui la promovarea importanței activităților Erasmus+ în cadrul școlii lor. Experiența internațională le va folosi în dezvoltarea abilităților de comunicare, înțelegere interculturală și în dobândirea unei perspective mai largi asupra educației și carierei viitoare.
Participarea la acest proiect Erasmus+ reprezintă o oportunitate importantă pentru ambele eleve de a-și îmbunătăți abilitățile lingvistice și de a se implica activ în învățământul european. Este un pas important în direcția dezvoltării lor personale și academice, iar rezultatele acestora vor contribui la o educație de calitate la nivel european.
Leave a Reply