Acasă Stiri Eveniment CEREMONII COMEMORATIVE LA MEDGIDIA PENTRU PĂRINTELE FONDATOR AL TURCIEI

CEREMONII COMEMORATIVE LA MEDGIDIA PENTRU PĂRINTELE FONDATOR AL TURCIEI

19
0

S-au împlinit 76 de ani de la trecerea în nefiinţă a Părintelui Fondator al statului turc modern. Cu acest prilej la Medgidia a fost comemorat liderul şi întemeietorul Republicii Turcia. Evenimentul s-a desfășurat printr-o amplă manifestare organizată de comunitatea turcă împreună cu reprezentanţii Colegiului Naţional Kemal Ataturk.

Festivitățile au început cu depuneri de coroane la bustul personalității lui Kemal Ataturk aflat în parcul din zona Poștă. Reprezentanții mai multor instituții au participat la eveniment și au depus coroane.

Momentele artistice ale manifestării au fost continuate de elevii Colegiului Naţional Kemal Ataturk în cadrul instituţiei de învăţământ. La eveniment s-a vorbit şi despre importanța pe care primul președinte al Republicii Turcia a acordat-o cetăţenilor din afara granițelor țării.

Reformele lui Atatürk au fost garantul unui stat modern, suveran și independent. Vorbim despre acea Turcie puternică pe care el a construit-o și a lăsat-o moștenire urmașilor săi și întregii omeniri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.