Arhive

CERCETAȚI PENTRU UZURPARE DE CALITĂŢI OFICIALE, LIPSIRE DE LIBERTATE, ÎNŞELĂCIUNE ŞI ŞANTAJ

La data de 16 martie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracţională a doi tineri de 20, respectiv 24 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale, lipsire de libertate în mod ilegal, înşelăciune şi şantaj.

În fapt, cei doi, la data de 24 februarie a.c., declinându-şi calităţi oficiale, au desfăşurat activităţi ce presupuneau depistarea, legitimarea şi anchetarea persoanei vătămate pentru o presupusă infracţiune de deţinere de substanţe psihotrope.

Ulterior, cei doi, împreună cu un alt tânăr, de 22 de ani (care de asemenea şi-a declinat o calitate oficială) au desfăşurat în mod repetat demersuri în vederea determinării persoanei vătămate să remită o sumă de bani, sub pretextul rezolvării problemelor legale, generate de presupusa posesie de substanţe interzise.

Astfel, la data de 16 martie a.c., cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant a primilor doi tineri, în timp ce primeau de la persoana vătămată 300 de euro, în schimbul promisiunii că nu vor lua măsurile legale ce se impun în pretinsul dosar de deţinere de substanţe psihotrope.

Tot la data de 16 martie a.c., în colaborare cu poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Constanţa – Serviciul Antidrog, poliţiştii S.I.C. Constanţa au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza localităţilor Agigea şi Eforie Nord, la locuinţele persoanelor susmenţionate, fiind astfel identificate şi ridicate din posesia celui în vârstă de 24 de ani, două perechi de cătuşe, trei legitimaţii false şi un pistol tip airsoft.

Cercetările continuă cu cele trei persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
foto: ziuadeconstanta.ro