RADU MAZĂRE VA FI ADUS ÎN FAȚA INSTANȚEI LA ORA 16.30

Primarul Constantei, Radu Mazare, retinut luni seara de procurorii DNA pentru luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese, va fi prezentat marti la ora 16.30 in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si fata de Sorin Strutinsky, arestat preventiv in alta cauza, acuzat de trei infractiuni de complicitate la luare de mita.

Potrivit procurorilor, in perioada 2006-2009, Radu Mazare Radu, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, ar fi solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.

Sumele de bani ar fi fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Radu Mazare atat direct, cat si prin intermediul celuilalt inculpat.

In perioada 2008-2014, Radu Mazare, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, ar fi primit de la o societate comerciala peste 7 milioane de euro pentru ca ar fi asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului.

In acelasi timp intre firma respectiva si institutia publica condusa de Radu Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – cca 335 milioae de euro.

Ca urmare a acestor actiuni procurorii sustin ca s-ar fi produs un prejudiciu in suma de 112.557.288,88 lei, circa 26 de milioane de euro, suma care constituie in acelasi timp un folos necuvenit obtinut de societatea comerciala beneficiara a contractului, arata un comunicat al DNA.
sursa: hotnews.ro, foto: agerpres.ro