CANALIZAREA LE DĂ BĂTĂI DE CAP LOCATARILOR DE LA BLOCUL Q DIN MEDGIDIA

O canalizare le dă bătăi de cap locuitorilor unui bloc din zona Orașul Nou. Asta pentru că la un intervale aproape regulate sunt nevoiți să cheme reprezentanții Raja pentru a o desfunda. Problema persistă de multă vreme și s-a creat o dispută în rândul locatarilor care aruncă vina pe un agent economic din zonă.

Blocul Q din zona Orașul Nou a municipiului Medgidia. Locatarii imobilului povestesc cum se chinuie lunar cu sistemul de canalizare care refulează în scara blocului. Dacă în trecut astfel de situații aveau loc destul de rar acum situația a devenit una care le creează adevărate probleme.

În urmă cu câteva zile canalizarea din scara blocului a refulat din nou. Oamenii au solicitat intervenția echipelor de la RAJA, care însă nu pot să facă nimic întrucât problema este a proprietarilor și nu a sistemului de preluare a apelor uzate. Astfel că potrivit legii reprezentanții companiei care asigură preluarea apelor uzate nu pot interveni decât până la branșament, motiv pentru care cetățenii se declară revoltați.

Reprezentenții SC RAJA SA spun că sunt dispuși să îi sprijine pe oameni cu soluții însă este nevoie de mobilizarea acestora întrucât problema aparține strict proprietarilor de locuințe din blocul Q.

Problemele sunt generate și de utilizarea în mod defectuos a sistemului de canalizare. Angajaţii RAJA susțin că de foarte multe ori au găsit diverse obiecte aruncate in sistemul de preluare a apelor uzate. Prin acțiunile lor, oamenii care confundă canalizarea cu ghena de gunoi înfundă conductele și astfel apar problemele. Reprezentanții companiei RAJA fac apel la cetățeni și le transmit să înțeleagă că sistemele de canalizare nu sunt coșuri de gunoi!