ATENȚIE CE FACEȚI DE 1 MAI! AUTORITĂȚILE SPUN GATA CU GRĂTARELE LA ÎNTÂMPLARE

Ne-am obisnuit deja ca romanul sa petreaca 1 mai muncitoresc la iarba verde. Nu lipsesc insa micii, gratarul si berea. Cum vremea se anunta numai buna pentru picnic, oamenii vor iesi sa petreaca in aer liber. Atentie insa, distractia se poate termina cu o amenda usturatoare daca nu respectati legislatia in vigoare.

Nu degeaba au devenit micii mancarea traditionala a romanilor. Sute de mii de oameni isi petrec in fiecare an ziua de 1 mai la iarba verde, langa un gratar care sfaraie ademenitor. Daca pana nu de mult „tranteam” o petrecere romaneasca fie in fata blocului sau in la padure, de aceasta data trebuie sa fim atenti la locul de picnic. ( PANA AICI LASI MELODIA) Potrivit legii, desfasurarea activitatilor de acest gen este permisa doar in :

LEGEA PICNICULUI
– zone special amenajate pentru activitatile de picnic – zonele apartinand domeniului public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilitati si facilitati pentru desfasurarea activitatilor de picnic si in care aprinderea focului este permisa;
– zone indicate pentru activitatile de picnic – zonele indicate in planurile de zonificare ale parcurilor aflate in intravilanul localitatilor, precum si zonele limitrofe padurilor situate in intravilanul localitatilor, in care sunt permise activitati de picnic, cu exceptia aprinderii focului.
sursa: Monitorul Oficial – legea 54/2012

Insa nu numai amatorii de gratar au obligatii, ci si administratorii zonelor special amenajate.

OBLIGATII ADMINISTRATORI ZONE PICNIC
– să asigure dotarea zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi a zonelor indicate pentru activităţile de picnic cu containere destinate colectării selective a deşeurilor, inscripţionate corespunzător, precum şi cu toalete ecologice;
– să asigure serviciul de salubritate în vederea ridicării deşeurilor colectate selectiv;
– să organizeze serviciul de verificare zilnică a zonelor în care se desfăşoară activităţile de picnic,
sursa: Monitorul Oficial – legea 54/2012
De ziua muncii, inspectorii de la garda de mediu impreuna cu politistii vor efectua patrule in zonele de agrement, dar si pe litoral.

Si Medgidia se bucura de zone special amenajate pentru gratar…in parc

Cei care ies la picnic nu trebuie să polueze cursurile de apă, să arunce ţigări, chibrituri sau obiecte aprinse la întâmplare. Asta pentru a avea o minivacanta perfecta.