Arhive

CAMPANIA DE INFORMARE ȘI PREVENIRE ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE CONTINUĂ PRIN PROIECTUL „DESCHIDE OCHII”

După ce elevele din cadrul Colegiului Național „Kemal Ataturk” și-au susținut proiectul în fața colegilor, a venit timpul să meargă și la alte instituții de învățământ pentru a promova munca lor. Este vorba despre campania de prevenire și informare cu privire la problema traficului de persoane. Astfel, proiectul „Deschide ochii” a ajuns și la Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia.

Echipa de lucru „Speranța” a dorit să prezinte și elevilor de clasa a VIII-a din altă unitate de învățământ riscurile traficului de persoane.

Scopul materialului informativ creat de către liceene a fost de a educa tinerele adolescente, pentru a nu pica în capcana traficanților de persoane.

Profesorul îndrumător a întrebat elevii ce știu despre fenomenul care pare că nu va dispărea prea curând. Iar răspunsurile nu au încetat să apară.

Filmul creat de echipa implicată în proiect i-a făcut pe școlari să înțeleagă mult mai bine care sunt riscurile încrederii în persoanele necunoscute.

De asemenea celor mici li s-a explicat faptul că în astfel de capcane cad de obicei tinerele vulnerabile, care au o stimă de sine scăzută, nu mai au încredere în ele, sau fac parte din familii dezbinate. Specialiștii spun că prezintă risc și fetele în a căror viață violența este prezentă constant.

Elevii au fost încântați de informațiile primite, mai ales că, spun ei, prin campaniile de promovare a riscurilor cazurile de trafic de persoane se pot reduce.

Campania de promovare a proiectului va continua cu evaluarea finală, când adolescentele din grupul „Speranța” vor afla feed-back-ul de la reprezentanții instituțiilor care le-au provocat să se implice într-o astfel de acțiune.