SIGURANȚA ELEVILOR ESTE O PRIORITATE IAR SPECIALIȘTII SPUN CĂ FENOMENUL TREBUIE MONITORIZAT ÎN MOD DIRECT DE SISTEMUL EDUCAȚIONAL

Siguranța în scoli este unul dintre cele mai controversate subiecte din toate timpurile. Mereu au existat nemulțumiri din partea părinților, din cauza securității care este la un nivel foarte scăzut în unitățile de învățământ. Și asta pentru faptul că frecvent s-au înregistrat cauzuri de violență asupra elevilor. Tocmai de aceea oficialii spun că de-a lungul timpului s-au luat măsuri de securitate.

Toți directorii de școli trebuie să găsească mereu soluțiile potrivite în funcție de unitatea de învățământ și de particularitățile ei, pentru ca întregul colectiv să beneficieze de siguranță totală pe parcursul șederii în incinta instituției.

Inspectorul general, Răducu Popescu, a adoptat o decizie în cadrul consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în urmă cu un an. Ea consta într-o hotărâre care spune că accesul persoanelor necunoscute în unitatea de învățământ este interzis, inclusiv în curtea școlii.

Însă chiar părinții care până nu demult conteastau această măsură, în prezent sunt susținători și chiar pun în aplicare regula care s-a dispus pentru siguranța copiilor lor.

Datorită acestor sisteme de siguranță la momentul actual, Constanța este unul din județele în care violența în școală se încadrează într-un procent foarte scăzut.