Arhive

CADOUL DIN CUTIA DE PANTOFI A LUAT AMPLOARE ŞI ÎN MUNICIPIUL MEDGIDIA

O nouă campanie umanitară demarată în Medgidia. Este vorba despre proiectul „Shoebox”, care în ultimii ani a luat amploare la nivel naţional. Sediul deschis în oraş permite cetăţenilor şansa de a face un gest de caritate pentru copiii defavorizaţi.

Programul „Shoebox”, constă în donarea unor cutii pline cu lucruri utile copiilor ce nu au parte de cadori în perioada sărbătorilor de iarnă. Ce trebuie să conţină o astfel de cutie?

Pentru a putea eticheta cutia de pantofi, donatorii trebuie să specifice cui îi este destinat darul; dacă este vorba despre o fată sau un baiat şi ce vârstă ar trebui să aibă. De asemenea, cei ce recurg la un astfel de gest, sunt întrebați de către organizator dacă vor să înmâneze personal pachetul. Asta deoarece, sunt părinţi care doresc să le arate propriilor copii că există micuţi defavorizaţi care nu au parte de ceea ce beneficiază ei acasă. În acest mod, îi învață să fie darnici. Sediul unde se pot face donaţii în Medgidia, este situat pe strada Griviţei numărul 2, între poliţie şi bancă. De asemenea, alte informaţii privitoare la campanie dar şi numărul de telefon la care pot suna, le puteţi găsi pe pagina de Facebook Shoebox Medgidia sau pe site-ul shoebox.ro. Colectarea se face în intervalul orar 9-11 și 14-18. În acest moment s-au înscris 15 donatori, care au ajutat şi la printarea de etichete şi afişe şi care vor participa şi la livarea cutiilor. Mai sunt doar câteva zile până la încheierea campaniei, iar organizatorul a dorit să adreseze un mesaj oamenilor cu suflet mare.

Numărul record al cutiilor s-a înregistrat în anul 2013 când s-au strâns peste 30.000 în toată țara. Colectarea se face în fiecare an între 1-15 decembrie, iar distribuirea între 16 și 23 decembrie. Proiectul a început în România în urmă cu şapte ani, iar de atunci s-au deschis anual din ce în ce mai multe filiale de colectare a cutiilor pline cu cadouri.